Renoveer je trap is een onafhankelijke kennis website over traprenovatie

Op de website renoveerjetrap vind je niet enkel informatie omtrent het renoveren van je trap, met overzet treden maar ook informatie over bijvoorbeeld het zandstralen, of het schilderen, van je trap. Ook komen er ideeën en suggesties voorbij omtrent het aanpakken van je trapkast.

Renoveer je trap is een initiatief van Manuel Naaijen. Manuel is sinds 2003 full time actief in de traprenovatie branche. In die tijd was het niet zo vanzelfsprekend als nu om je trap te voorzien met overzet treden. Er waren in die tijd nog geen 10 bedrijven actief in deze branche. Rond 2008 zijn er meer bedrijven bij gekomen.

2013

In 2013 heeft Manuel zijn kennis niet alleen voor het eerst, maar ook als eerste in een online traprenovatie workshop gedeeld. Terwijl Manuel in de praktijk bezig was met het renoveren van trappen, heeft Manuel een cameraman meegenomen op verschillende klussen. Hierbij heeft hij de stappen die nodig zijn om een trap te renoveren vastgelegd op video. Naast een dichte trap, is er ook een open trap en het bekleden van de wangen aan bod gekomen in deze workshop. Omdat Manuel graag deze kennis met heel de wereld wilde delen heeft Manuel deze training gratis gemaakt voor iedereen die deze kennis maar wilde hebben, hier kwamen dan ook veel aannemers, klussers, en timmerlieden op af.

2014

Nadat Manuel de workshop had gemaakt, had hij ook een deal gesloten met een Duitse traprenovatie fabrikant waar hij zelf al ruim 10 jaar zijn producten inkocht. Doordat er veel ondernemende mensen naar de workshops van Manuel hadden gekeken, welke nog geen idee hadden waar ze de producten konden inkopen, kon Manuel deze ondernemers in contact brengen met deze Duitse traprenovatie fabrikant. Hierdoor heeft Manuel een ontzettend groot netwerk opgebouwd van traprenovatie ondernemers in de branche.

2016

Manuel besloot dat hij ook andere, dan enkel de technische kennis wilde gaan delen. Zo is zijn eerste magazine omtrent het renoveren van trappen geboren, Restylemagazine is een magazine voor de consument, die zich vooraf willen oriënteren. Hierin vind je informatie over de producten, en mogelijkheden voor je eigen trap. Dit is een online magazine welke je gratis kan aanvragen via www.restylemagazine.nl

2017

Manuel is voor veel ondernemers een bron van inspiratie. Niet enkel over traprenovatie maar ook met de manier hoe hij dingen oppakt, en het anders zijn dan alle andere bedrijven in zijn branche. Daarom is Manuel is in contact gekomen met verschillende vakbladen waarin hij regelmatig zijn commerciële kennis deelt. Zo schrijft Manuel o.a. voor Klusvisie met een oplage van 10.000 exemplaren, en voor Vloeren Business Magazine met een oplage van 2.700 exemplaren.

2018

Nadat Manuel al enkele keren een live training had mogen verzorgen bij verschillende bedrijven heeft hij besloten een complete training te maken voor de vakman, waarin deze vakman werkelijk alle kennis en kunnen van Manuel konden krijgen. Deze training duurde dan ook 5 complete werkdagen waarbij de vakmensen onder toeziend oog van Manuel aan de slag gingen aan hun eigen trap. De cursisten zijn in staat om na deze training zelfstandig aan de slag te gaan als traprenovatie monteur.

2019

Nadat Manuel zijn kennis omtrent het renoveren van trappen op verschillende websites heb geplaatst was het tijd om al deze informatie, zoals workshops, e-magazines, e-Books, en blogs & vlogs te gaan delen op 1 enkele website. Manuel wilde meer mensen gaan bereiken die zijn kennis konden gebruiken, was het niet enkel voor de particulier die zijn trap wil laten renoveren, of misschien wel zelf wilde gaan aanpakken, maar ook voor de ondernemer die wilde gaan starten met een eigen traprenovatie bedrijf die ook traprenovatie willen gaan aanbieden aan zijn klanten

Naast Kennis en ervaringen over het renoveren van trappen, kan je ook gebruik maken van het enorme netwerk wat Manuel heeft opgebouwd in de afgelopen jaren. Door zijn werkzaamheden voor de Duitse fabrikant, en het verzorgen van trainingen. Heeft Manuel een heel goed beeld gekregen van de vakkennis van de verschillende monteurs en ondernemers.

Mocht je na het lezen van al deze informatie zoals blogs, magazines workshops. en besluiten om deze klus door een vakman uit te laten voeren. dan kan je altijd via deze site in contact komen met de beste monteur uit je eigen omgeving. Manuel traint op regelmatige basis zijn netwerk, ga op klussen kijken (en neem eventueel een vlog op). Naast dat hij een goed contact heeft met de monteur, heeft Manuel ook een heel goed beeld van de vakmanschap van deze monteur. Hierdoor ben je verzekerd van kwaliteit voor je eigen trap.