Stop met te veel betalen voor een Trapspin

Informatie over trapspinnen en trapmallen

Wat is een trapspin?

Tegenwoordig zijn er verschillende trapspinnen op de markt. De naam ‘trapspin’ heeft hij te danken aan het feit dat het een inmeet apparaat is met 6 poten.

De trapspin wordt vooral gebruikt door vakmensen die tapijt leggen op de trap. Met de trapspin neem je de maat van de bestaande trede over, om vervolgens deze maat te gebruiken om het tapijt op maat mee te snijden. Tegenwoordig wordt de trapspin door verschillende vakmensen gebruikt, voor zowel een trap te bekleden met leef, of te renoveren met laminaat of hout. Maar ook als het gaat om een trap te bekleden met PVC.

Verschillende soorten trapspinnen

Waar de traditionele trapspin nog een houder heeft met 6 poten in 3 verschillende maten, zijn er tegenwoordig ook andere soorten spinnen. Zo is er een trapspin van het merk Cando. Deze heeft ook 6 lossen poten, waardoor hij nog veel weg heeft van de traditionele trapspin. Maar deze lijkt al een stuk minder op de traditionele trapspin.  

De trapspin van Cando zet je met twee schroeven vast op de traptrede. Deze heeft ook afstand houders in twee maten. De poten van de trapspin plaats je net als de traditionele trapspin in elke hoek.  Dit om zo de contouren van de trap over te nemen. De trapspin van Cando is uitsluitend geschikt voor overzet tredes met een dunne neus, zoals bijvoorbeeld de overzet tredes van Cando, JeWe Ret, Up 2 Stairs, of Meastro.

Ook heb je een trapspin van het merk Wolfcraft. Deze trapspin heeft het minste weg van de traditionele trapspin. Met de trapspin van Wolfcraft zet je geen poten in elke hoek, maar leg je de poten langs de zijkanten van de trap om zo de juiste maat van de traptrede te hebben. Dit lijkt een ideale trapspin totdat je hem in de praktijk gebruikt. Hij werkt minder handig dan de video’s van Wolfcraft doen vermoeden.

Kosten trapspinnen

Er zijn drie soorten trapspinnen, maar er zijn verschillende merken die verschillende trapspinnen maken. Natuurlijk zit er ook kwaliteitsverschil tussen de trapspinnen. Niet elke trapspin is direct online te koop. Pajarito is het merk van de vakman. Maar deze kan je uitsluitend bij de gespecialiseerde groothandels kopen. Merken zoals Hedeu kan je wel online kopen bij verschillende aanbieders.

Afhankelijk van het merk en de aanbieder waar je het koopt, betaal je voor een traditionele trapspin tussen de € 49 tot € 149. Een trapspin sjabloon zoals van het merk Wolfcraft is vanaf € 99 tot € 200. De Cando trapspin is te koop vanaf € 29 en kan oplopen tot € 49. 

”Maar wat als ik je vertel dat er een oplossing is voor veel minder geld”

Naast de zeer voordelige prijs, werken deze trapmallen ook heel nauwkeurig en relatief snel!

Trappen die zijn gemaakt met Trapmallen

Trapmallen

Naast de drie trapspinnen die te koop zijn, kan je de trap ook uitmallen met de trapmallen van Styna. Naast de zeer voordelige prijs werken deze trapmallen ook heel nauwkeurig en relatief snel. Natuurlijk moet je de trapmallen wel op een juiste manier gebruiken.

Het handigste is, dat je malt daar waar je ook moet zagen. Zo kan je de punten die je moet uitzetten, aftekenen met een stift zodat je geen vergissingen maakt welke kanten je precies moet zagen.

Bestel vandaag nog jouw Trapmallen

Trapmallen
+ Renobox


Trapspin
39
 • 100 Trapmallen
 • kitstrijkers | 2 delig
 • Aceton
 • Melamine spons voor intensief reinigen
 • schuifmaafmaat voor onderlatten in te meten
 • zuignap voor lastige stootborden en tredens
 • 1 reinigingsmiddel twv 14,95
 • Gratis renostift twv 4,95
 • Gratis montagetape twv 1,95
 • Gratis Workshop Traprenovatie

Trapmallen
+ Kit en Bonus


Trapspin
29
 • 100 Trapmallen
 • kitstrijkers | 2 delig
 • Aceton
 • Melamine spons voor intensief reinigen
 • Gratis renostift twv 4,95
 • Gratis montagetape twv 1,95
 • Gratis Workshop Traprenovatie
meest
verkocht

Trapmallen
+ bonus


Trapspin
19
 • 100 Trapmallen
 • Gratis renostift twv 4,95
 • Gratis montagetape twv 1,95
 • Gratis Workshop Traprenovatie

Bonus #1

Als je de trapmallen besteld, ontvang je direct toegang tot een zeer uitgebreid workshop waarin Manuel Naaijen, de traprenovatie specialist van Nederland jou stap voor stap uitleg waar je op moet letten bij het renoveren van je trap.

In deze workshop vind je ruim 25 video’s met uitleg over het inmeten met de mallen van de bestaande trap, en het overnemen van deze maat op de overzet treden of PVC. Ook komen het monteren van Wangen aan bod en het monteren van stootborden + onderlatten.

Er zijn verschillende video’s die dieper ingaan op het monteren van Led verlichting in je traprenovatie.

Kortom, alleen deze bonus is al ruim honderd euro waard. Je ontvang toegang tot deze workshop bij aankoop van je trapmallen. Hierdoor ontvang je tips, zodat je precies weet welke stappen je moet doorlopen om je trap er netjes in te krijgen.

De workshop wordt door Manuel Naaijen gegeven, en heeft een zeer ruime ervaring in het renoveren van trappen. Je krijgt dus stap voor stap uitleg van de vakman die zelf duizenden trappen heeft gerenoveerd.

Het is natuurlijk niet voor niets dat een vakman met zoveel ervaring, de trapspin heeft ingeruild voor de trapmallen. Bestel daarom vandaag nog de trapmallen om jouw traprenovatie nog netter en strakker te renoveren.

Bonus #2

De Renopen

Voordat ik deze Renopen ontdekte zetten ik de lijnen die ik moest zagen met mijn timmermans potlood. Een handig hulpmiddel die elke klusser gebruikt. Het nadeel van deze potlood is, is dat de strepen die je zet erg dik kunnen zijn en dat je de streep die je op je overzet treden plaatst erg snel met de hand zo weer van de trede afveegt.

Het gevolg is dat je daarna niet goed kan zien waar je een potlood lijntje heb staan en moet afzagen. Dit met  gevolg dat je weer opnieuw moet inmeten om de juiste lijnen te zetten. Vaak loste ik dit op door een stukje schilders tape op de trede te plakken waar mijn potlood streep komt te staan. Dit was weer een extra handeling. Niet enkel om de tape te plakken, maar vooral om hem na het zagen er weer af te krijgen  Dat zorgt voor veel extra werk.

Met de Renopen is dit niet meer nodig. De pen heeft een dunne stift die heel precies werkt. De stift is zelfs op donkere en zwarte trede nog heel goed te zien. Na het zagen van de trede is het niet meer zichtbaar. Het kleine beetje wat je nog kan zien, is zo met een powerspons weer eenvoudig te verwijderen.

Als je deze pen los moet kopen, dan kost hij € 4,95 per stuk. Als je nu de Trapmallen bestelt, dan krijg je deze Renopen er gratis bij.

Bonus #3

Rol Tape

Om de trapmallen aan elkaar te verbinden, is mijn advies om ze vast te plakken met schilders tape. Dit omdat het eenvoudig is om te verwijderen, waardoor je de trapmalen kan hergebruiken. Om het aanbod aantrekkelijk te maken, doe ik speciaal voor jou een rol schilders tape er gratis bij.

Bonus #4

Gratis verzendkosten

De trapmallen zijn niet in de winkel te koop, maar enkel via Trapspin.nl. Daarom ontvang je de trapmallen gratis thuis. De verzendkosten hoef je dus niet te betalen.

Wat ontvang je met de trapmallen

Als je de trapmallen plus de box besteld ontvang je een complete set om je trap netjes strak en snel te renoveren.

Naast de 100 trapmallen ontvang je ook een extra bonus flesje Reinigjetrap.nl om je trap na de renovatie schoon te houden.

Er zit ook een schuifmaat in, waarop je de diepte van de onderlat kan inmeten. De onderlat wordt gemonteerd achter de neus van de overzet trede tot aan de nieuwe stootborden.

Ook ontvang je een stevige zuignap in de box. Dit om stootborden die je gaat passen voordat je gaat lijmen, er weer uit te krijgen. Ook bij lastige overzet trede is deze zuignap erg handig om de trede te verwijderen, als je hem wil testen voordat je hem definitief gaat lijmen.

Elke gerenoveerde trap zal na de renovatie ook afgekit moeten worden, om de naden die tussen de overzet trede en de trapboom of trapwang zit weg te werken. Daarom zit dit bij de Renobox en het pakket een 2 kit strijker. Er zijn verschillende soorten kit strijkers die perfect werken voor een traprenovatie.

Zelfs de beste monteur morst wel eens een beetje lijm. Daarom zit er bij de box, en bij de kit een reinigingssetje, bestaande uit een flesje aceton, en twee melamina sponsjes. Met dit setje verwijder je de meest hardnekkige vlekken van de overzet trede. Daarom zal Manuel zelf nooit een trap renoveren als hij dit setje niet bij zich heeft. Juist daarom doet Manuel dit bij de box en bij de kit.