Waarom een trap renoveren?

Waarom een Trap Renoveren? Een Diepgaande Blik op de Voordelen

Vandaag de dag is een trap veel meer dan een functioneel onderdeel van de woning.
Ik weet nog goed toen ik zelf 20 jaar geleden begon met het vak traprenovatie, dat ik het jammer vond dat trappen niet echt sexy was, nu ruim 20 jaar ervaring denk ik er echt heel anders over. Een mooie trap is zoveel meer in de woning. Het zorgt ervoor dat het een wezenlijk onderdeel uitmaakt van het totale interieur

In dit artikel nemen we een kijkje naar de verschillende waarom ik vind dat de traprenovatie een meest slimme keuze is voor je interieur.

1. Tapijt op de Trap: Comfort versus Onderhoud

Tapijt voelt heel comfortabel aan, voor de voeten, en wij hebben vaak het idee bij tapijt dat het, het geluid heel erg reduceert. Maar tapijt kan ook veel ergernissen, zeker als je bijvoorbeeld allergisch ben voor huismeid. Tapijt houd nou eenmaal veel stof en viezigheid vast, sterker nog, het zuigt het volledig op. Heel af en toe verwijder ik wel eens een gestoffeerde trap voor een klant, en je wilt niet weten wat voor viezigheid ik dan onder het
tapijt vandaan haal, ook heel veel zand.

Moet je voorstellen, je hebt een mooi nieuw huis, heb een prachtige tapijt gekocht bij de plaatselijke vloeren winkel, helaas is de woonwijk nog niet klaar in de aanbouw, en jij komt
thuis op een regenachtige dag, vergeet je schoenen uit te doen, en loop snel naar boven omdat daar nog iets legt wat je was vergeten, BAM, zo viezen vlekken in het nieuwe tapijt, en sommige vlekken krijg je er echt nooit meer uit.

Vaak zie je ook op den duur de loop plekken bij een trap met tapijt. Dit komt ook omdat we vaak op het zelfde gedeelte van de trede lopen.

2. Schilderen van de Trap: Esthetiek versus Duurzaamheid

Het schilderen van een trap is natuurlijk een goede optie. Maar de basis van een trap is van vurenhout, dit is over het algemeen niet de meest sterke houtsoort die er is. Het beschadigd snel bij gebruikt, sterker nog, ik kom vaak bij nieuwbouw huizen, om de trap te mogen renoveren, en kom in deze compleet nieuwe woningen zwaar beschadigde trappen tegen.

Je hebt tegenwoordige echt hele goeie verf voor op de trap, zelfs met een antislip laag verwerkt in de verf. Maar zolang de onderlaag, de basis zacht is zal de verf weinig tot geen bescherming bieden bij een intensief gebruik van de trap.

3. Vervangen van de Trap: Modernisering versus Kosten

Het vervangen van een oude trap kan zeker voordelen met zich meebrengen, vooral als de oude trap niet meer voldoet aan de huidige normen voor veiligheid en stijl. Echter, het vervangen van een trap kan ook aanzienlijke gevolgen hebben voor de algehele verbouwing van de woning.

Vaak moeten trappen die vervangen worden, worden aangepast aan de huidige bouwvoorschriften, wat betekent dat er mogelijk meer ruimte nodig is en het trapgat groter moet worden gezaagd. Dit kan extra kosten en bouwkundige ingrepen met zich meebrengen.

En dan heb je je trap vervangen, maar dan is  hij nog steeds kaal, en zal je moeten kiezen uit een bekleding van de trap, waarbij ja kan overwegen om hem met tapijt te bekleden, schilderen, maar je kan er ook voor kiezen om hem dan te renoveren. 🙂 Zodat hij goed aansluit bij de rest van het interieur en dat hij weer voor jaren mee zal gaan.

Zelf denk ik dan, waarom gaan we niet gelijk voor de beste optie voor je trap?

De Voordelen van een Traprenovatie:

  • Eenmalige investering voor een levenslang genot en plezier
  • Naadloze aansluiting met het interieur voor een samenhangende uitstraling.
  • Verhoogde veiligheid door antislip toplaag in het materialen zoals PVC en laminaat.
  • Langdurige duurzaamheid, wat resulteert in een waardevermeerdering van je woning.
  • Het onderhoud van de trap is tot het uiterste minimum beperkt schilderen is verleden tijd
  • Moderne designs welke met andere materialen niet te evenaren is

Gratis Online Workshop en Webshop:

Wil je zelf aan de slag met traprenovatie? Neem dan deel aan onze gratis online workshop op www.traprenovatieworkshop.nl. Hier leer je de beste technieken en tips voor een succesvolle renovatie van je trap. Voor hoogwaardige traprenovatieproducten, bekijk onze webshop op www.renoveerjetrap.nl/webshop/, waar je een scala aan renovatiesystemen vindt, waaronder PVC, hout en laminaat, evenals handige hulpmiddelen zoals de Renobox.

Met een traprenovatie investeer je niet alleen in de esthetiek van je huis, maar ook in de veiligheid en duurzaamheid op lange termijn. Kies voor een traprenovatie en geniet van een vernieuwde trap die perfect aansluit bij jouw leefomgeving

Aan de slag met traprenovatie?

Schrijf je gratis in

Krijg direct toegang tot handige tips en tricks om jouw eigen trap te renoveren.

Gratis Workshop

Traprenovatie workshop

Wil je zelf je trap gaan renoveren? Of wellicht wil je, je boterham gaan verdienen met het renoveren van trappen. Download dan mijn gratis traprenovatie workshop.

handtekening