traprenovatie training

Om een goed monteur te worden in het vak traprenovatie, zijn er verschillend mogelijkheden om dit mooie vak te leren. je kan natuurlijk zelf lekker aan de slag gaan om te kijken hoe het moet, en of je het leuk vind. of je kiest om een traprenovatie training te volgen. Maar vergis je niet al wordt er vanuit de doe het zelf branche erg laconiek over gedaan, het is een echt vak. en vak met vele mogelijkheden.

Je kan het vak ook leren om mee te gaan lopen met een vakman, vaak gebeurt dit als je besluit als werknemer aan de slag te gaan bij een traprenovatie bedrijf. Dan ga je één of meerdere maanden met een bekwame monteur mee lopen. Hij vertel je dan precies waar je zoal op moet letten om een traprenovatie goed uit te kunnen voeren.

Maar er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden,  Om te beginnen is er een online training, welke ik in 2013 heb gemaakt, aan de hand van enkele videootjes leg ik stap voor stap uit. waar je op moet letten, als je besluit zelf je trap te gaan renoveren.  Maar ook als je besluit professioneel aan de slag te willen gaan met het renoveren van trappen is dit echt een hele mooie eerste stap, om te kijken of traprenovatie wat voor jou is.  Deze online training is dan ook helemaal gratis, je kan je via  www.renoveerjetrap.nl/wil-zelf-trap-renovern/  jezelf aanmelden.

Maar er zijn natuurlijk nog tal van mogelijkheden om het vak van traprenovatie monteur te leren, zo zijn er ook gratis kijk dagen, meestal worden deze georganiseerd door fabrikanten van traprenovatie’s, Dit doen de fabrikanten in de hoop dat de cursisten de producten bij hun gaan afnemen, maar er wordt aan het feit van echt leren voorbij gegaan. Want hoe kan je nou elke situatie uitleggen aan de hand van 1 simpele trap, en waarbij je als deelnemer enkel mag komen kijken?

Nee dit vak leer je door echt te doen, door meters te maken. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat zo een dag niet waardevol is, want je kan immers kritische vragen stellen die je als aankomend monteur heb. Zelf heb ik ook voor verschillende bedrijven dit soort kijk trainingen mogen geven, iets wat ik echt ontzettend leuk vind om te doen elke keer, als trainer kom je niet alleen in aanmerking met nieuwe vakmensen, maar je leert ook wat de knelpunten zijn van nieuwkomers. Bij de meeste fabrikanten praten ze uitsluitend over de producten die ze zelf mogen leveren, terwijl je soms ook verschillende merken met elkaar kan laten combineren, om zo het mooiste resultaat te krijgen, en ik ben een groot voorstander dat je als vakman toch de verschillende merken in je handen moet hebben gehad, om te zien met welk kwaliteitsverschil je te maken hebt.

Mijn online traprenovatie workshop is echt al duizenden keren gedownload, zelfs door ervaren vakmensen is deze workshop aangevraagd, maar ook met de gratis kijken dagen trainingen heb ik al vele honderden monteurs mogen opleiden, maar er is natuurlijk nog veel meer. want het is echt een vak, en als vakman kan je je onderscheiden in onze branche door alle opleidingen en trainingen te volgen, want ook het vak van traprenovatie monteur blijft zich ontwikkelen.  Zelf wordt ik ook ingehuurd door grotere bedrijven om hun personeel een bijscholing te geven, om bijvoorbeeld bij te schaven in het monteren van LED verlichting of het zagen van wangen (zijkanten van de trap).

Samen met Staircoach.com heb ik een training ontwikkeld waarbij de vakman echt alles gaat ontdekken wat maar mogelijk is voor het renoveren van een trap. naast het geijkte overzet trede plaatsen, gaan we uitvoerig in op het strak afwerken van een onderlat, of het monteren van de wangen, en zelfs het monteren van wangen bij een open trap. want ook dat is zeker mogelijk, alleen heb je daar verschillende technieken voor, al deze technieken komen aanbod in een workshop van Staircoach.com welke 5 dagen in beslag neem. Deze training wordt afgesloten met een certificaat.

Maar na het behalen van dit certificaat ben je natuurlijk nog lang niet klaar als vakman, want elke situatie is weer anders, en in een 5 daagse opleiding is het onmogelijk om duizend en één trappen te gaan oefenen, nee deze training is echt de basis, en in de praktijk komen de beginselen die je heb geleerd zeker van pas.

Enkele cursisten van de 5 daagse training aan het wordt

Hoe werkt zo een traprenovatie training van 5 dagen?

De training bestaat uit twee gedeeltes waar een maand tussen zit, dit is bewust gedaan, omdat we rekening willen houden, met de volle agenda van de vakman. Het belangrijkste is natuurlijk, dat wat je geleerd heb, ook in je hoofd blijft zitten, en uit ervaring weet ik, dat je na een tijdje weer opnieuw oppakt, het vaak langer blijft hangen.

Natuurlijk komen ook hele logische zaken, aan bod, waar je misschien niet direct denkt van hier heb ik een opleiding of training bij nodig, maar het zijn de stappen die we moeten nemen, om een volwaardig vakman te worden.

We starten altijd met het dichtzetten van een open trap. Dit lijkt een eenvoudig klusje, maar ik zie in de praktijk, trappen die door een timmerman zijn dicht gezet, waarvan ik denk dat had zo veel mooier gekund. Daarom behandelen we dit gedeelte ook zeker, in de traprenovatie training.

Ook gaan we uitvoerig in op de wangen van de trap. in de workshop, gaan we niet enkel kijken hoe we de wangen het beste kunnen uitmalen, maar ook de verschillende zaag technieken komen aan bod van de wangen, en de volgorde van lijmen gaan we bespreken, want waar beginnen we met mallen en hoe gaan we precies lijmen?

En natuurlijk gaan we in de 5 daagse traprenovatie workshop uitvoerig praten over de vele mogelijkheden van alle verschillende en beschikbare overzet treden, zodat de deelnemers straks voor een opdrachtgever werkt zo min mogelijk voor verrassingen komen te staan.

Natuurlijk gaan we ook uitvoerig over de verschillende toplagen hebben zoals laminaat met DPL, CPL, HPL, en laten we de verschillen hiertussen ook voelen en zien, maar ook PVC zowel plak als op een overzet treden komen aan bod, hout zowel massief als duoplanken, maar ook leer en blauswstaal zullen we in de traprenovatie opleiding uitvoerig bespreken.

Ben je klaar na deze 5 daagse traprenovatie opleiding?

Was het maar waar, maar gelukkig het vak van traprenovatie monteur heeft vele uitdagingen, want niets lijkt wat het is, en daarom ben je ook nooit klaar na het volgen van deze 5 daagse workshop. In de praktijk kom je altijd zaken tegen waar je van te voren geen rekening mee kon houden. tredens die niet direct op hun plek willen vallen, Wat moet je dan doen, om deze overzet treden er toch in te krijgen, dit vraagt nog al eens om een creative oplossing, en het zijn echt niet enkel de tredes in de bocht of draai van de trap, nee zelfs bij een rechte steektrap kan het voorkomen dat de traptrede er niet direct in wil vallen.

Traprenovatie bedrijf beginnen?

Misschien wil je zelf wel een traprenovatie bedrijf beginnen? Dan komt er natuurlijk nog meer bij kijken. Want naast dat je een vakman moet zijn, om een goed bedrijf te kunnen runnen, heb je ook met je eigen bedrijfsvoering te maken. welk merk ga je voeren, welk fabrikant ga je vragen om je te ondersteunen.  En natuurlijk welke prijsstelling ga je hanteren? Kies je bewust om de goedkoopste te zijn, zodat je minder goed vakwerk hoef af te leveren. of kies je er juist voor, om jezelf als beste vakman neer te zetten in de branche?

En waar haal je toch je klanten vandaan?

Als je je eigen traprenovatie bedrijf ga starten, heb je toch klanten nodig, ga je jezelf verhuren aan de gevestigde traprenovatie bedrijven? of ga je zelf producten aanbieden aan de particulieren klanten, die hun trap willen laten renoveren? Het heeft allebei natuurlijk voor en nadelen, als je voor een bedrijf gaat werken, hoef je zelf nooit in de avond uren offertes te maken, en ben je verzekerd van werk, ga je de particulieren markt bedienen, dan komt er iets meer bij kijken.

Je hebt bijvoorbeeld een goede en liefst uitgebreide website nodig, waarop je kan laten zien wie je bent, en wat je zoal aanbied. Daarnaast zal je moeten gaan adverteren, dit kan op verschillende manieren, je kan ervoor kiezen om in het plaatselijke krantje te gaan staan met je bedrijf, maar je kan ook ervoor zorgen dat je op het internet goed gevonden gaat worden. Bijvoorbeeld in Google, of op Facebook.

Hoe verkoop je een traprenovatie?

Omdat ikzelf ruim ruim 30 jaar ervaring heb in de sales, en altijd mijn eigen opdrachten heb binnengehaald met mijn traprenovatie bedrijf de afgelopen 16 jaar. durf ik wel te zeggen dat ik wat ervaring heb opgebouwd hierin, maar ik heb in de jaren ook vele workshops en trainingen gevolgd om beter te worden in sales en marketing. dit heeft dan ook geresulteerd dat ik naast de technische trainingen ook regelmatig commerciële trainingen geeft aan traprenovatie ondernemers.

In deze trainingen, geef ik de vakman, 6 zes manieren van overtuigen, en 7 marketing stappen om aan klanten te komen. Deze training worden uitsluitend gegeven in groepsverband, en in opdracht van fabrikanten of groothandels, Voor hun klanten, deelnemers van de 5 daagse traprenovatie training probeer ik dan altijd mee te nemen naar 1 van deze trainingen, zodat zij naast de sales en marketing technieken ook in contact kunnen komen met deze fabrikanten.

Traprenovatie fabrikanten of groothandels die meer informatie wensen over deze training voor hun klanten kunnen altijd contact met mij opnemen via deze site.

Aan de slag met traprenovatie?

Schrijf je gratis in

Krijg direct toegang tot handige tips en tricks om jouw eigen trap te renoveren.

Gratis Workshop

Traprenovatie workshop

Wil je zelf je trap gaan renoveren? Of wellicht wil je, je boterham gaan verdienen met het renoveren van trappen. Download dan mijn gratis traprenovatie workshop.

handtekening