Renoveer je trap

renoveer je trap is een website waar je alle informatie vind over het renoveren van je trap.  zo zijn er magazine’s, workshops, en vind je er heel veel traprenovatie bedrijven. Ook vind je er blog berichten, en filmpjes omtrent het renoveren van je trap. Kortom een compleet platform over traprenovatie.

Er zijn verschillende magazine’s maar het Traprenovatie magazine, is het meest complete magazine over traprenovatie die er te vinden is, er wordt hierin informatie gegeven die vele bedrijven graag voor zichzelf houden.  Er worden ook verschillende merken beschreven in dit magazine, en de verschillende kwaliteiten die er zijn, zoals een A, een B en een C kwaliteit.

Dit magazine moet je gelezen hebben voordat je besluit je trap te laten renoveren.

De twee meest gestelde vragen over het renoveren van je trap met o.a. overzet trede van laminaat zijn, wat kost nu een traprenovatie, en is het niet glad. Of een traprenovatie glad is, dat is sterk afhankelijk van de kwaliteit die je koopt, zo kan je heel goed bedenken dat een C kwaliteit een stuk gladder is dan een A kwaliteit overzet trede. Dit komt omdat een beter merk, hier serieus aandacht aan besteed, en een goedkoper merk enkel bezig is, om maar zo goedkoop mogelijk product in de markt te zetten. Deze informatie vind je in het traprenovatie magazine, maar wil je meer informatie ontvangen over de prijzen van een gerenoveerde trap. dan is ons prijzen magazine een uitkomst. hierin beschrijf ik niet enkel traprenovatie met overzet treden, maar beschrijf ik ook enkele alternatieven, zoals tapijt, pvc of schileren

Zelf je trap renoveren?

Maar wil je de trap zelf gaan renoveren? Dan hebben wij ook zeker een goede oplossing. Namelijk een stap voor stap workshop. Hierin neem ik je mee op een traprenovatie. Aan de hand van verschillende videootjes leg ik de elementen die behandeld worden uit. zo gaan we een overzet trede inmeten en zagen, stootborden inmeten en zagen, maar ook de wangen en open trappen komen in deze workshop aan bod.

Deze workshop heeft ondertussen al vele duizenden mensen geholpen hun trap zelfstandig te renoveren, zelfs vakmensen hebben deze workshop gevolgd om de kneepjes van het vak te leren

Maar je vind ook verschillende bedrijven via de website www.renoveerjetrap.nl  De vakmannen waar renoveerjetrap mee werkt zijn stuk voor stuk geschoolde vakmannen, of vakmensen met heel veel jaren ervaring, waardoor je verzekerd ben van een goede resultaat. Want een traprenovatie is meer dan  enkel een trap trede. Een goede vakman hoef niet na te denken of er een stukje van de trap afgezaagd moet worden, dit ziet hij in 1 oogopslag. een goede vakman heeft geen moeite met lastige hoekjes, en werk met minimale naden, welke hij in een bijpassende kleur na renovatie afwerkt.

En je kan ervan uitgaan dat een goede vakman uitsluitend met een A kwaliteitsproduct, zoals in het traprenovatie magazine beschreven, werkt om je trap te renoveren.

De vakmannen waar wij mee over het algemeen mee werken zijn de kleinere vakbedrijven, die alleen of samen met hun partner werken. Zodat je niet opgezadeld wordt met een opdringerige verkoper, die al zijn geleerde verkoop trucjes op je loslaat, en pas weg gaat als hij een opdracht heeft, of 26 keer nee heb gehoord van jou al klant. Nee de vakmannen die via www.renoveerjetrap.nl bij je komen, komen je zelf informeren, zodat je verzekerd ben van de afspraken die je maakt,

“we kennen allemaal wel de verhalen, van de monteur van ja dat kan de verkoper wel zeggen, maar dat is helemaal niet mogelijk, of u moet extra betalen ivm met meerwerk” terwijl je het wel duidelijk heb gevraagd aan de adviseur. Dit soort taferelen zal je niet hebben als de vakman je zelf komt adviseren.

Vind een vakman

Maar hoe werkt nu zo een traprenovatie?

met renoveer je trap ga je eerst kijken naar de bestaande trap, in welke staat is deze trap? En wat moet er vooraf gebeuren, voordat we de renovatie kunnen gaan uitvoeren? Zitten er kraak latten, zijn de tredens diep genoeg, en hoe hoogt is de weltrede ten opzichten van de vloer op de eerste verdieping.

Hierna gaan we de trap inmeten, we pakken elke treden apart, we gaan de diepte inmeten en de breedte op het breedste stuk van de traptrede. Als de wangen (zijkanten van de trap) ook gerenoveerd moeten worden, dan meten wij deze natuurlijk ook in.  Nu weten we welke maten we moeten bestellen, om je trap te gaan renoveren.

Als we de juiste materialen binnen hebben, gaan we kijken of de overzet trede niet voorbij de trapboom komt, negen van de tien gevallen is dit wel het geval. en zagen we een stukje van de traptrede af. dan gaan we de bestaande trap inmeten, dit kan met een trapspin of met cartonnetjes. deze maten nemen we over op de overzet trede. en zagen hem vervolgens uit. We passen de trede, en gaan vervolgens verder met de volgende trede. hierna gaan we de stootborden opmaat maken, en als dit gedaan is kunnen we de onderlatten opmeten, en zagen. Nu alles gezaagd is, kunnen we gaan starten met lijmen. dit doen we vanaf onderaan, en werken we zo naar boven.

Ja we gaan dan inderdaad op de gelijmde delen staan, maar met een goede lijm zijn de trede niet meer te verschuiven. en kan je normaal doorwerken, vanzelfsprekend moet je altijd op blijven letten met het renoveren van je trap, dat de treden niet verschuiven. vaak kan je ze direct weer terug op z’n plek leggen.

Ook bij open trappen werken we op dezelfde volgorden, enkel hebben we dan geen stootborden, maar onderzijde en achterlatten om een trap mee te renoveren, het is nou eenmaal mooier als een open trap rondom wordt afgewerkt.

Je kan ervoor kiezen om je trap zelf te gaan renoveren, naast veel tijd, heb je ook wat professionele gereedschappen nodig, denk aan een goede zaag, het liefst een liniaal zaag, een goede stofzuiger, een decopeer zaag en een slijptol. Als het kan ook nog een afkort zaag en een zaagtafel. Maar zie je dit allemaal niet zo zitten, of heb je simpelweg de tijd er niet voor kies dan voor een goede vakman.

Vind een vakman