Renoveer je trap

Renoveer je trap is een website waar je alle informatie vindt over het renoveren van een trap. Zo zijn er magazine’s, workshops, en vind je er heel veel traprenovatie bedrijven. Ook staan er blog berichten, en filmpjes omtrent het renoveren van je trap. Kortom een compleet platform over traprenovatie!

Er zijn verschillende magazine’s, maar het Traprenovatie magazine is het meest complete magazine over traprenovatie die er te vinden is! Er wordt hierin informatie gegeven die vele bedrijven graag voor zichzelf houden. Er worden ook verschillende merken beschreven in dit magazine, en de verschillende kwaliteiten die er zijn, zoals een A, een B en een C kwaliteit.

Dit magazine moet je gelezen hebben voordat je besluit je trap te laten renoveren!

De twee meest gestelde vragen over het renoveren van je trap met o.a. overzet trede van laminaat zijn, wat kost nu een traprenovatie? En is het niet glad? Of een traprenovatie glad is, hangt sterk af van de kwaliteit die je koopt. Zo kan je heel goed bedenken dat een C-kwaliteit een stuk gladder is dan een A-kwaliteit overzet trede. Dit komt omdat een beter merk hier serieus aandacht aan besteed, en een goedkoper merk enkel bezig is om maar zo goedkoop mogelijk een product op de markt te zetten. Deze informatie vind je in het traprenovatie magazine, maar wil je meer informatie ontvangen over de prijzen van een gerenoveerde trap. Dan is ons prijzen magazine een uitkomst. Hierin beschrijf ik niet enkel traprenovatie met overzet treden, maar beschrijf ik ook enkele alternatieven, zoals tapijt, pvc of schilderen.

Zelf je trap renoveren?

Maar wil je de trap zelf gaan renoveren? Dan hebben wij ook zeker een goede oplossing, namelijk een stap-voor-stap workshop. Hierin neem ik je mee op een traprenovatie. Aan de hand van verschillende video’s leg ik de elementen die behandeld worden uit. Zo gaan we een overzet trede inmeten en zagen, stootborden inmeten en zagen, maar ook de wangen en open trappen komen in deze workshop aan bod.

Deze workshop heeft ondertussen al vele duizenden mensen geholpen hun trap zelfstandig te renoveren, zelfs vakmensen hebben deze workshop gevolgd om de kneepjes van het vak te leren.

Maar je vindt ook verschillende bedrijven via de website www.renoveerjetrap.nl. De vakmannen waar renoveerjetrap mee werkt zijn stuk voor stuk geschoolde vakmannen, of vakmensen met heel veel jaren ervaring. Hierdoor ben je verzekerd van een goed resultaat. Want een traprenovatie is meer dan enkel een traptrede. Een goede vakman hoef niet na te denken of er een stukje van de trap afgezaagd moet worden, dit ziet hij in 1 oogopslag. Een goede vakman heeft geen moeite met lastige hoekjes. En deze werk met minimale naden, welke hij in een bijpassende kleur na renovatie afwerkt.

Je kan ervan uitgaan dat een goede vakman uitsluitend met een A-kwaliteitsproduct, werkt om je trap te renoveren, zoals in het traprenovatie magazine staat beschreven.

De vakmannen waar wij mee over het algemeen mee werken zijn de kleinere vak bedrijven, die alleen of samen met hun partner werken. Hierdoor word je niet opgezadeld met een opdringerige verkoper die al zijn geleerde verkooptrucjes op je loslaat. Deze gaat vaak pas weg gaat als hij een opdracht heeft, of 26 keer nee heeft gehoord van jou als klant. Nee, de vakmannen die via www.renoveerjetrap.nl bij je komen, komen je zelf informeren zodat je verzekerd ben van de afspraken die je maakt.

We kennen allemaal wel de verhalen van de monteur die zegt: ‘ja dat kan de verkoper wel zeggen, maar dat is helemaal niet mogelijk, of u moet extra betalen i.v.m. met meer werk’. Terwijl je het wel duidelijk hebt gevraagd aan de adviseur. Dit soort taferelen zal je niet hebben als de vakman je zelf komt adviseren.

Vind een vakman

Maar hoe werkt nu zo een traprenovatie?

Met renoveer je trap ga je eerst kijken naar de bestaande trap. In welke staat is deze trap? En wat moet er vooraf gebeuren, voordat we de renovatie kunnen gaan uitvoeren? Zitten er kraak latten op, zijn de treden diep genoeg, en hoe hoog is de weltrede ten opzichte van de vloer op de eerste verdieping?

Hierna gaan we de trap inmeten. We pakken elke treden apart, we gaan de diepte en de breedte op het breedste stuk van de traptrede inmeten. Als de wangen (zijkanten van de trap) ook gerenoveerd moeten worden, dan meten wij deze natuurlijk ook in.  Nu weten we welke maten we moeten bestellen om je trap te gaan renoveren.

Als we de juiste materialen binnen hebben, gaan we kijken of de overzet trede niet voorbij de trapboom komt. Negen van de tien gevallen is dit wel het geval. Dan zagen we een stukje van de traptrede af. Hierna gaan we de bestaande trap inmeten, dit kan met een trapspin of met kartonnetjes. Deze maten nemen we over op de overzet trede, en zagen hem vervolgens uit. We passen de trede, en gaan vervolgens verder met de volgende trede. Hierna gaan we de stootborden op maat maken, en als dit gedaan is kunnen we de onderlatten opmeten, en zagen. Nu alles gezaagd is, kunnen we gaan starten met lijmen. Dit doen we vanaf onderaan, en werken we zo naar boven.

Ja we gaan dan inderdaad op de gelijmde delen staan, maar met een goede lijm zijn de trede niet meer te verschuiven, en kan je normaal doorwerken. Vanzelfsprekend moet je altijd op blijven letten met het renoveren van je trap dat de treden niet verschuiven. Vaak kan je ze direct weer terug op hun plek leggen.

Ook bij open trappen werken we met dezelfde volgorde. Alleen hebben we dan geen stootborden, maar onderzijde en achterlatten om een trap mee te renoveren. Het is nu eenmaal mooier als een open trap rondom wordt afgewerkt.

Je kunt ervoor kiezen om je trap zelf te gaan renoveren. Naast veel tijd, heb je ook wat professionele gereedschappen nodig. Denk aan een goede zaag, het liefst een liniaal zaag, een goede stofzuiger, een decoupeerzaag en een slijptol. Als het kan ook nog een afkort zaag en een zaagtafel. Maar zie je dit allemaal niet zo zitten, of heb je simpelweg de tijd er niet voor kies dan voor een goede vakman.

 

Vind een vakman

Aan de slag met traprenovatie?

Ontdek Alle Ins en Outs Schrijf Je Nu In!

Schrijf je gratis in

Krijg direct toegang tot handige tips en tricks om jouw eigen trap te renoveren.

Traprenovatie workshop

Wil je zelf je trap gaan renoveren? Of wellicht wil je, je boterham gaan verdienen met het renoveren van trappen. Download dan mijn gratis traprenovatie workshop.

handtekening