Open trap dicht zetten

Bij een open trap heb je verschillende oplossingen. Het dicht zetten van de open trap is slechts één mogelijkheid. Maar je kan ook de onderzijde bekleden bij een open trap. In de video laat ik de verschillende mogelijkheden zien voor een open trap. 

Moet ik mijn trap renoveren als ik hem wil dichtzetten?

Natuurlijk is een traprenovatie heel mooi, hiermee maak je je trap echt tot een eye catcher. Daarnaast wordt hij mits goed gerenoveerd, en met de juiste materialen, ook een stuk veiliger. Een goede overzet trede zoals wij dat noemen heeft een anti slip toplaag waardoor je minder snel uit glijd op een gerenoveerde trap, dan een geschilderde trap. Maar het is niet perse nodig om je trap te renoveren als je hem dicht wil maken, je kan er ook voor kiezen om je trap hierna te schilderen of te bekleden met tapijt of plak PVC. 

Waarmee kan ik mijn trap mee dicht maken?

Er zijn verschillende producten waarmee je je trap kunt dichtzetten, zelf adviseer ik om 12 mm. dik gegrond MDF te gebruiken. Hiermee behaal je het beste resultaat en zijn de stootborden direct schilder klaar. 

Stappen plan om je trap dicht te zetten

Natuurlijk heb je goed gereedschap nodig zoals minimaal een decopeer zaag, een blokhaak, tekenpotlood. een duimstok of rolmaat. En natuurlijk heb je stootbord materiaal nodig. 

Het begin allemaal met een goed plan.

Een lastige situatie om een trap dicht te zetten

Je kan niet zomaar van elke open trap een dichte trap maken, er zijn ook trappen zoals bijvoorbeeld een wentel trap. welke niet eenvoudig of soms zelfs nauwelijks een dichte trap van te maken is. Maar er zijn ook trappen die wel dicht te maken zijn, maar wat meer aandacht vraagt om ze dicht te maken, dat laat ik in deze video zien

Een open trap dicht zetten

Er is dus echt heel veel mogelijk als het gaat om een open trap dicht te zetten. Ik heb geprobeerd jou hier een zo duidelijk mogelijk beeld te geven voor het dicht zetten van jou trap. Vanzelfsprekend heb ik nog veel meer gouden tips voor jouw trap weer helemaal mooi en strak te krijgen. In mijn gratis online traprenovatie workshop deel ik nog veel maar handige tips met jou. o.a. over het dicht zetten van je trap, maar ook over het plaatsen van led verlichting. Kortom ontdek alles over trappen en traprenovatie’s in de gratis traprenovatie workshop.

Aan de slag met traprenovatie?

Schrijf je gratis in

Krijg direct toegang tot handige tips en tricks om jouw eigen trap te renoveren.

Gratis Workshop

Traprenovatie workshop

Wil je zelf je trap gaan renoveren? Of wellicht wil je, je boterham gaan verdienen met het renoveren van trappen. Download dan mijn gratis traprenovatie workshop.

handtekening