complete traprenovatie

Een Complete traprenovatie, wat bedoelen we daarmee?

Een traprenovatie die compleet is

Bij het renoveren van een trap, met overzet treden denken we al snel dat het compleet is, en ergens is dat natuurlijk ook wel. Maar vaak is er meer mogelijk met een traprenovatie dan we ons kunnen voorstellen. We weten vaak wel dat we er led verlichting in kunnen verwerken. of dat we de wangen kunnen renoveren

Maar wat nu als je meer wilt dan wang bekleding

Als de zijkanten van de trap, de trapboom niet meer te schilderen is, doordat er voorheen tapijt op heeft gezeten, of dat het hout is gaan werken in de jaren, dan het is bekleden van de trapboom een mooie en ook wel een complete oplossing, wij noemen het dan wangbekleding als wij deze zijkanten mee mogen nemen in de renovatie. Hiermee maak je het al aardig cmpleet.

Zij kant bekleding

In de video hieronder laat ik zien wat er nog meer mogelijk is om jouw traprenovatie compleet te maken, te denken valt aan de wang bekleding, led verlichting maar ook de trapleuning. 

Maar het kan altijd completer natuurlijk

Wat te doen met de Baluster?

De balluster is een paal of trapboom, deze kunnen wij ook heel goed meenemen in de traprenovatie, en dan spreken we in mijn ogen over een complete traprenovatie in mijn ogen, maar het kan natuurlijk altijd completer.

Balusiter bekleding

Een complete traprenovatie

De traprenovatie zoals hierboven is echt compleet uitgevoerd door ons, zelfs de baluster hebben wij hier gemonteerd. Wij hebben een bordes bekleed, de tredes bekleed, de wagen gerenoveerd, de stootborden, en led verlichting meegenomen in de renovatie opdracht. Maar ook de leuningen zijn vervangen aan de wand, de leuning tussen de twee trapbomen, is door ons gemonteerd, en we hebben er spijlen tussen gezet. Over een complete traprenvoatie gesproken? 

Een complete traprenovatie onderhouden

In de video heb ik het over het onderhouden van een traprenovatie, natuurlijk ook heel interessant, maar mooier is te zien dat we hier ook de wangen bij een open trap hebben aangepakt. Dit zijn klussen waar veel doe het zelvers, en zelfs ervaren vakmensen veel moeite mee hebben

traprenovatie uitgevoerd door onze vakmensen

Niet elke vakman is in staat om een trap compleet te renoveren. Er komt iets meer ervaring en vakkennis bij kijken ook de tijd die wij bezig zijn met een renovatie is doorgaans langer dan een gemiddelde traprenovatie met tredes en stootborden. Als je zelf je trap compleet wil renoveren, zorg dan dat je de juiste materialen in huis heb. In onze webshop vind je een complete traprenovatie set zonder wangen, deze zijn los te bestellen in onze shop. 

In de complete workshop leg ik stap voor stap uit hoe je het beste de wangen kan monteren, de led verlichting moet aansluiten, en de baluster moet bekleden. In de gratis workshop vind je al veel tips over het renoveren van de trap tredes en de wangen zo om jouw traprenovatie compleet te maken. 

Mocht je de klus niet zelf willen uitvoeren, dan staan wij graag oor je klaar om jou hierbij te helpen. 

Aan de slag met traprenovatie?

Schrijf je gratis in

Krijg direct toegang tot handige tips en tricks om jouw eigen trap te renoveren.

Gratis Workshop

Traprenovatie workshop

Wil je zelf je trap gaan renoveren? Of wellicht wil je, je boterham gaan verdienen met het renoveren van trappen. Download dan mijn gratis traprenovatie workshop.

handtekening