Wil jij de wens van jouw klant vervullen?

Als jij verkopen anders gaat zien, dan het slijten van een oude fiets aan je oma, pas dan gaat het een echt mooi vak worden. Als jij de verkoop truc’s toepast van een gemiddelde auto verkoper. dan voelt het vaak als leuren, dat jij iets verkoopt aan jouw klant wat hij eigenlijk iet wil, en ook nog eens teveel voor betaald.

Maar dat is niet de manier hoe een vakman wilt werken die wil graag zijn klanten begrijpen, en leveren waar de klant behoefte aan het. Maar hier zit ook direct de grootste uitdaging, want weet de klant zelf wel wat hij zou willen met zijn trap?

Klanten hebben vaak geen idee, en het is aan jou als vakman om hier achter te komen. En daar zijn verschillende manieren voor. in de Tik hem erin, gaan we geen truckjes leren om ijs te verkopen aan een eskimo, nee we gaan beproefde technieken gebruiken die helpen tot het beste resultaat te komen, en hiervoor heb je moet je bewust worden als vakman van de technieken die je onbewust al toepast. Want welke koop signalen geeft een klant jou, en hoe kan je hier het beste mee omgaan.  En wat als de klant zegt ik wil er nog een nachtje over slapen?

Als vakman hoeft je echt niet de goedkoopste te zijn. in plaats van je prijs te verlagen van je diensten, is het zaak van de vakman zijn waarde te verhogen, zodat de klant voor jou kiest en niet voor Mario (ondanks dat Mario veel goedkoper is).

Klanten willen erkenning, gehoord worden, zekerheid hebben dat jij te vertrouwen bent.

De investering van de opleiding Tik Hem Erin haal je met enkele klussen er uit, doordat je hogere prijzen kan vragen na het volgen van deze opleiding zal je de investering van slechts 997 euro exclusief BTW snel terug verdienen.