Hoe herken je een vakspecialist voor je trap?

Hoe herken je een vakspecialist voor je trap?

Je surft wat op het internet zoekende naar een goed traprenovatie bedrijf dat jouw trap kan omtoveren tot een prachtig meubelstuk, maar deze moet natuurlijk niet te duur zijn. Dit zal een flinke zoektocht worden omdat er op dit moment 142 traprenovatie bedrijven ingeschreven staan bij de kamer van koophandel. Tevens zijn er nog vele parketwinkels die sinds enkele jaren de traprenovatie hebben ontdekt, en dit ook aanbieden, meestal met houten overzet treden.

Op internet, maar ook in vele winkels kom je natuurlijk de mooiste verhalen, en de beste reviews tegen. Natuurlijk zijn er ook bedrijven bij die veel of gewoon meer klachten hebben dan andere bedrijven, dan vallen die natuurlijk al snel af. Maar reviews vertellen ook niet altijd de waarheid.

Zo had ik voor op mijn klus een tent nodig waaronder ik werk als het regent. Op internet kwam ik een leuke aanbieding tegen, de prijs van deze tent sprak mij enorm aan, en de reviews waren echt lovend, in mijn enthousiasme, heb ik deze tent direct besteld, en drie dagen later was hij binnen. Ik was zo blij als een klein kind en ging deze tent gebruiken op mijn eerste klus. Er stond wel een klein beetje wind, maar niet noemenswaardig. Nog geen 2 minuten de tent begon heel erg te bewegen, en er brak 1 poot af.

Best geïrriteerd stuurde ik deze tent terug. Ik hoefde hem niet meer want hij was niet goed. Maar ik kreeg hem met dezelfde vaart weer terug. Ik had hem gebruikt, dus mocht hij niet retour.  Wel kon ik nieuwe onderdelen bestellen. Zo gezegd zo gedaan bestelde ik een nieuwe poot voor de tent. Dit ging heel goed, en ik kon de tent weer gebruiken, maar na drie keer gebeurde weer hetzelfde. Om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk heb ik 7 keer nieuwe onderdelen voor deze tent besteld. Ik was aan onderdelen net zoveel geld kwijt als aan de tent zelf. Op een gegeven ogenblik heb ik hem maar weg gegooid ik was het zo zat!

Maar daar zit je dan zonder tent, en ja het ging weer regenen, ik moest toch de trap gaan renoveren. Ik besloot maar een goedkoop modelletje te zoeken zodat ik op deze éne klus droog stond.  Tijdens de klus was ik naar een grote bouwmarkt gereden. Daar aangekomen had ik een ruime keus uit opvouwbare tenten. Ik besloot niet de goedkoopste te nemen, maar het duurste model uit deze bouwmarkt. Dit model was de helft goedkoper dan de tent die ik eerder online had aangeschaft. Uiteindelijk heb ik deze tent alweer een half jaar en heb ondanks de vele windhozen en regenbuien heb ik er nog steeds veel plezier van.

De moraal van dit verhaal

Bij de tent die ik online had gekocht stonden hele goede reviews bij. Nadat ik deze ervaring had gehad wilde ik ook een review schrijven, met mijn negatieve ervaring. Tot mijn verbazing werd mijn review niet geplaatst, deze werd tegen gehouden door het systeem die de reviews beheerd. Toen ik verder ging lezen zag ik dat de reviews die er stonden van het bedrijf zelf afkomstig was.

Kortom, het lezen van reviews is helaas niet altijd even betrouwbaar als je besluit om je trap te laten renoveren, slechte ervaringen worden helaas niet altijd geplaatst, en goede ervaringen zijn niet altijd even betrouwbaar. Ik wil nu niet zeggen dat dit bij alle traprenovatie bedrijven gebeurt. Maar dat het gebeurt is zeker.

Maar hoe vind je dan het beste traprenovatie bedrijf?

In de traprenovatie branche is het heel gebruikelijk dat je iemand thuis laat komen om je trap in te meten. Deze specialisten tellen niet enkel het aantal treden van je trap, maar meten ook vaak de diepte en de lengte van de trede.  Niet elke overzet trede kunnen alle brede of diepe trappen aan, en een goede specialist kan jou hierop wijzen. Vooral de merken Cando en Mastro gaan niet breder dan 130 cm, en dieper dan 40 cm.

De meeste specialisten werken met fabrikanten die dit probleem niet hebben, en zullen jou hier dan ook op wijzen, mocht dat nodig zijn. Daarnaast zal elke specialist die bij jou thuis komt vertellen dat hij het beste product heeft, en de beste vakman is voor je trap. Dat is natuurlijk heel logisch, anders zou hij zijn concurrent moeten aanbevelen. Hier moet je dus wel doorheen prikken.

Een bedrijf met een volle agenda hoeft ook niet per se de beste vakman te zijn. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat hij de beste verkoper is uit de branche, met de allermooiste verhalen.

Vaak laten wij ons leiden door een prijs, iets wat goedkoop is, is vaak duurkoop, en iets wat duur is zal wel heel goed zijn. In bijvoorbeeld auto’s herkennen we dit wel, de duurste sportwagens gaan nou eenmaal een stuk sneller dan een goedkoop wagentje. Bij huizen is dit hetzelfde, een woning van zes ton is nou eenmaal groter en luxer dan een rijtjeswoning van 2,5 ton.

Maar in de traprenovatie branche gaat deze logica helaas niet altijd op. Een duurder product hoeft niet altijd beter te zijn, Ik kom ook veel bedrijven tegen die een goedkoop bouwmarkt product zoals Cando of Maestro echt voor de hoofdprijs aanbieden. En als je niet op het kwaliteitsverschil wordt gewezen wat er tussen de goedkopere producten zit, en de betere producten zie je dit als consument niet. Voor je het weet heb je echt de hoofdprijs betaald voor een goedkoop bouwmarkt product.

Ook de grootte van het bedrijf is geen garantie van kwaliteit

Misschien heb je meer vertrouwen in een groter bedrijf dan de zogenaamde éénpitter. Maar dit is aller minst waar, want hoe zit het met de medewerkers van dit grote bedrijf? Hebben die net zo’n training gehad als de eigenaar zelf ooit? Of hebben die een berg ervaring, om maar over hun motivatie te zwijgen, want doen ze dit voor het geld of vinden ze het vak ook echt leuk?

Ik wil hier zeker niet zeggen dat grote bedrijven minder zijn, maar het is geen garantie op vakwerk en kwaliteit. Zo was er een grote tapijt en interieur winkel die traprenovatie had opgenomen in haar assortiment. Deze winkel besloot twee medewerkers twee dagen op training te sturen, en dachten hiermee de markt wel te kunnen veroveren. Maar helaas na een paar trappen werd er met mij contact opgenomen (omdat ik een bekend persoon in de branche ben). Om te vragen of ik hun monteurs misschien kon opleiden, en of ik ook wat klachten die ze ondertussen hadden ontvangen kon oplossen.

Een goede traprenovatie ondernemer

Een goede traprenovatie ondernemer is iemand die vol passie verteld over zijn vak, iemand die foto’s kan laten zien van werk wat hij eerder heeft uitgevoerd, die voor geen enkele uitdaging uit de weg gaat. En ja, die eventueel ook een opleiding heeft gevolgd, of zich blijft ontwikkelen in de materie. Een goede traprenovatie ondernemer heeft misschien wel personeel, maar heeft deze goed opgeleid, en kan goed en passievol vertellen wat hij aan hun opleiding heeft gedaan.

In veel gevallen in onze branche is de ondernemer druk aan het renoveren, en heeft hij niet altijd tijd om offertes na te bellen, of afspraken te maken voor het maken van een offerte. Hij zal hiervoor tijd moeten reserveren. Of hij werkt samen met een goede verkoper, in veel gevallen een eigen partner. In zo’n situatie zit je vaak goed, want de monteur/ondernemer is erg druk om jouw trap te gaan renvoren. En iemand anders kan vol passie vertellen hoe goed deze ondernemer is, en hoeveel trappen hij heeft gedaan. Natuurlijk is dit geen 100% garantie, en zal je altijd zelf door de wilde verhalen van de vele verkopers heen moeten prikken.

Mijn netwerk

Natuurlijk kan je ook via mijn netwerk een goede monteur vinden, ik heb in de afgelopen jaren veel monteurs opgeleid, en ik geef geregeld nog vele trainingen aan bestaande en nieuwe monteurs. De meeste monteurs waar ik mee samenwerk volg een 5-daagse training waarin ze alle facetten van het renoveren van een trap aan bod krijgen, en worden beoordeeld met een examen. Daarnaast ga ik geregeld kijken op een klus. En zo kan ik de minder goede, en hele goede vakspecialisten heel goed selecteren.

Natuurlijk kan ik geen garanties geven, niemand kan dat. Want de monteur kan wel eens zijn dag niet hebben, en kan deze monteur natuurlijk ook wel eens een foutje maken, maar het is maar hoe hij dit oplost. Omdat het een monteur is uit mijn netwerk, kan hij maar ook u als klant van deze monteur altijd bouwen op het netwerk van ruim 60 monteurs door het hele land. Waardoor je altijd verzekerd bent dat er bij eventuele misstanden of klachten altijd een oplossing voor handen is, iets wat je nergens anders tegen komt.

Daarnaast hou ik natuurlijk mijn netwerk clean, en monteurs die er echt een rommeltje van maken, of meerdere klachten hebben, verwijs ik niet door aan potentiële klanten. Daarom neem ik de klachten, hoe klein ze ook zijn altijd serieus. Ook bezoek ik geregeld mijn collega’s op de klus.

Wil jij je trap binnenkort laten renoveren? En wil je gebruik maken van mijn netwerk om zo de beste monteur voor je eigen trap over de vloer te krijgen?

>>>>>>>wil je gebruik maken van mijn netwerk<<<<<<<<<

Aan de slag met traprenovatie?

Schrijf je gratis in

Krijg direct toegang tot handige tips en tricks om jouw eigen trap te renoveren.

Gratis Workshop

Traprenovatie workshop

Wil je zelf je trap gaan renoveren? Of wellicht wil je, je boterham gaan verdienen met het renoveren van trappen. Download dan mijn gratis traprenovatie workshop.

handtekening